Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Не е в интерес на правителството да довършва мандата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Не е в интерес на правителството да довършва мандата
Коментари Харесай

Социолог: Не е в интерес на правителството да довършва мандата си, защото ще понесе големи щети

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Не е в полза на държавното управление да довършва мандата си, тъй като ще понесе огромни вреди, сподели пред водещия Иво Сиромахов по телевизия 7/8 социологът Юрий Асланов.

" Има няколко известни версии, които се пробват да обяснят претекстовете на този явно гибелен ход. Най-разпространената е, че има едни пари и би трябвало време да се приберат. Втората версия е боязън от възможен длъжностен кабинет. Да се играе напук, с цел да се покаже кой командва. Тенденциите ясно приказват, че държавното управление е в режим на мъка и от тук то всеки божи ден ще губи. Ще поняся вреди. Тяхното явяване на възможни постоянни избори през април следващата година, би означавало електорална злополука за тях. 

Винаги е възвможно да се сформира едно държавно управление. В обстановката, в която сме, не бих го нарекъм заплаха, а опция да се избегне превъзходството на една партия. 10 години ние следим това. Злоупотреба с власт и нова порция отчаяние. Възможност да се потърси съгласие по съществени цели. Шареното държавно управление е форма на съвместен надзор и нерешителност. Партийната система е болен човек, тя желае съществено лекуване. 

По панталоните на всички партии личат подметките на мнозина гласоподаватели, които са ги подкрепяли в предишното. Партийната система не внушава доверие в жителите. 

Сложен и дълъг път би трябвало да се извърви. Обществото да съзрее за това че натискът на обществото към институциите не трябва да стопира, с цел да усещат те постоянно юмрука на националния яд. Смятаха, че в случай че напишем нова библия за демокрацията, нещата ще се трансформират. Основният пролблем на конституцията е, че тя се погазва автоматизирано всеки ден. 

Въпросът с волята е също забавен. При състояние,че разделянето на управляващите в България от дълго време е нереалност. Абревиатурата ГЕРБ се трансформира в знак на корупция и окупация на властта, основаване на един ръководещ център на всички управляващи чак до четвъртата. Това приключи благоприятни условия за пълноценна самодейност на жителите през политиката. 

Причината е цялостното израстване на българското общество години обратно. Тоталитарният нагон не е премахнат у доста хора. Днес виждаме рискови рецидиви. Толерантността е развращаваща. 

Хората не виждат смисъл да вземат участие в политически каузи. Единствената система с правила е корупцията. За това и доста хора се помириха и избират да станат част от тая система. Така нашето общество деградира морално. Разрушават се естествените тъкани.

Това, че не са задоволително на брой някъде хората не значи, че обществото не е на тяхна страна. Нараства делът на тези, които желаят оставка на това правитерство, даже да гледат всичко единствено по телевизията. ", обясни социологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР